skip to Main Content
+36-30-997-9857 hello@startitkh.hu
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Illúzio-e a kiberbiztonság?

2018-06-05 / 18:00 - 21:00 CEST

Létezik-e biztonság az interneten, vagy ez illúzió?
A közelmúlt hírei között egyre több szól adatbiztonságról, adatvesztésről és -szivárgásról, zsaroló vírusokról és a személyes adatainkkal visszaélő cégekről. Miközben épp egy ilyen adatvesztési ügy tépázza a Facebookot, Európa látszólag nagy lépést tesz az adatvédelem szabályozása terén, amellyel – túlszabályozottsága kapcsán – azonnal komoly nehézségek elé állítja a nagyvállalatokat és a startup cégeket egyaránt.

Meetupunk résztvevőivel arra keressük a választ, hogy az egyre gyakoribb adatvesztések, szivárgások megelőzhetők-e megfelelő szakemberek képzésével és bevonásával. Mennyire jelent problémát manapság az egyre szélesedő kiberháború? Van-e közvetlen vagy közvetett hatása a vállalkozásunkra a növekvő mennyiségű, egyre újabb területeket célzó támadásoknak, illetve az egyre szigorodó adatkezelési szabályozásnak?

A startupok jelentős része az általános digitalizációra épít, vagy maga is tevékeny részese az Ipar4.0-nak, a negyedik ipari forradalomnak, tehát nem csak felhasználja az online elérhető adatokat, hanem – korábban tisztán emberi tevékenység informatikai módszerekkel kiváltásával, automatizálásával – maga is rengeteg elemezhető és akár rossz célokra is felhasználható, ellopható adatot generál. És közben a zsebünkben hordozott pénzügyi mobil szolgáltatások teljesen átalakítják mindazt, amit korábban a pénzről és a bankolásról gondoltunk.


Vendégeink ezen az estén Frész Ferenc, Feledy Botond és Nagy Ádám.

Frész Ferenc két és fél évtizedes tapasztalattal rendelkezik az informatikai és információbiztonság valamint az etikus hacking területén. Vezető, kormányzati hivatali pozíciókat töltött be, meghatározó szereplője volt az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvény megalkotásának, 2015 nyaráig Magyarország egyik legfontosabb tisztségviselője volt az Európai Unió és a NATO közös kiberbiztonsági és kibervédelmi eljárásaiban és projektjeiben.

Ezt megelőzően sikeresen zárt le megközelítőleg 1500 hazai és nemzetközi, informatikai és információbiztonsági projektet, legnagyobb részben kritikus informatikai infrastruktúrákkal összefüggésben. Az egyik legjelentősebb magyar, magántulajdonú informatikai vállalat stratégiai vezetője volt, míg korábban a Budapest Airport informatikai igazgatójaként tevékenykedett. Rendszeres előadója a kiberbiztonsági konferenciáknak szerte a világon, valamint a Cyber Institute Etikus Hacker képzésének vezetője. Jelenleg egy kiberbiztonsági startup, a Cyber Services Zrt. alapító tulajdonosa.

Feledy Botond, a CEID (Centre of Euro-Atlantic Integration and Development) kutatójaként és a PPKE Nemzetközi Tanulmányok Intézet oktatójaként évek óta a kiberbiztonsággal, állami információs műveletekkel és ellenséges befolyásolással foglalkozik, különösen a közép-európai térségben. 2017-ben a Google, a Financial Times, a Visegrad Fund és a lengyel Res Publica Alapítvány közös kezdeményezésében indított #NewEurope100 tagjává választották, vagyis azon száz közép-európai közé, akik a legtöbbet tettek a társadalmi változásért. A MédiaStorm sajtóetikai szimulációs játék kidolgozója, a Kitekinto.hu külpolitikai hírportál egykori alapítója, az MTI korábbi külpolitikai főszerkesztője, a szakkollégiumi mozgalom tagja.

Nagy Ádám a K&H Csoport Információbiztonsági Főosztályának vezetője. Felelősségi körébe tartozik a Bankcsoport informatikai biztonságának operatív biztosítása és az ehhez kapcsolódó kontrollrendszer üzemeltetése és folyamatos fejlesztése; az it biztonsági irányítási feladatok ellátása, a cégcsoport it biztonsági érettségi programjának irányítása valamint az informatikai auditok teljeskörű kezelése is, sok más mellett. Ádám másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik az informatika és az IT biztonság számos területén, szakterülete és szívügye az információbiztonsági operatív központok és a logelemzés. Magyarországi munkatapasztalatai során részt vett az első magyar IT biztonsági operatív központ kiépítésében, dolgozott internetszolgáltatónál és szolgáltatói központokban a bankszektor mellett, ezen felül külföldön több kontinensen is szerzett releváns tapasztalatokat. Rendszeresen tart előadásokat vidéki és fővárosi felsőoktatási intézmények szakkollégiumaiban és informatikai témájú konferenciákon, valamint aktív résztvevője az IT biztonsági szakmai fórumoknak.

program:
18.00  kapunyitás
18.15 – 18.45  Frész Ferenc előadása
18:45 – 19.15  kerekasztal-beszélgetés
19.15 – 19.30  kérdések és válaszok
19:30 – 21.00  kötetlen networking

helyszín: Start it @K&H startup inkubátor – 1051 Budapest, Arany János u. 20.
dátum: 2018. február 20., 18 óra

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tájékoztatjuk, hogy az eseményről, és így az eseményen résztvevő személyekről is az eseménynek otthont adó, valamint a Start it @K&H inkubátorprogramot alapító K&H Bank Zrt. fénykép-, és/vagy videó felvételt készít(het) úgy belső, mint külső kommunikációs, valamint képzési céllal. Az adatokat csak az adatkezelők azon munkatársai ismerhetik meg, akik munkakörük szerint a kapcsolatfelvétel megvalósításában részt vesznek. A fényképeket a Bank a fenti cél megszűntéig, illetve a résztvevő hozzájárulásának visszavonásáig, ezek hiányában pedig legfeljebb az eseménytől számított 10 évig kezeli, azt követően haladéktalanul és vissza nem állítható módon törli azokat. Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelésről felvilágosítást kérhet, a személyéről készült felvételeket megtekintheti, valamint bármikor kezdeményezheti – korlátozás és indokolás nélkül – azok törlését a Bank https://www.kh.hu/kapcsolat oldalon található elérhetőségeinek bármelyikén. Adatai kezelésével kapcsolatos panaszaival a Bank belső adatvédelmi felelőséhez, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz vagy bírósághoz fordulhat. A Bank adatvédelmi nyilvántartási száma: 00465.

A regisztrációs felületet az Eventbrite Inc. üzemelteti, amelynek felhasználói feltételei és adatvédelmi tájékoztatója az alábbi elérhetőségeken ismerhetők meg:
Terms of Service: https://eventbrite.co.uk/tos
Privacy Policy: https://eventbrite.co.uk/privacypolicy

Tájékoztatjuk, hogy az eseményre való jelentkezéshez megadott adatait a regisztrációs felületet üzemeltető Eventbrite Inc., mint adatkezelő a K&H Bank Zrt., mint adatkezelő részére átadhatja, vele megismertetheti. A kapcsolatfelvétel során megadott adatokat ezen adatkezelők a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelik, azokat illetéktelen harmadik félnek nem adják át. Az adatokat csak az adatkezelők azon munkatársai ismerhetik meg, akik munkakörük szerint a kapcsolatfelvétel megvalósításában részt vesznek.

Az adatkezelésnek célja kizárólag az adott eseményeken való részvételi regisztráció, az adott eseménnyel kapcsolatos utólagos vélemény-, és értékeléskérés, valamint az adott eseményhez hasonló programra való meghívó küldése.

A K&H Bank Zrt. az Ön megadott adatait visszavonásig, de legfeljebb az adott eseménytől számított 1 évig kezeli, azt követően haladéktalanul és vissza nem állítható módon törli. Hozzájárulása a fenti keretek között mindaddig folyamatosnak tekinthető, amíg Ön azzal ellentétesen nem rendelkezik.

Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelésről felvilágosítást kérhet, illetve bármikor kezdeményezheti – korlátozás és indokolás nélkül – adatai helyesbítését, törlését úgy az Eventbrite Inc.-nél, mint a Bank https://www.kh.hu/kapcsolat oldalon található elérhetőségeinek bármelyikén. Adatai kezelésével kapcsolatos panaszaival a Bank belső adatvédelmi felelőséhez, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz vagy bírósághoz fordulhat. A Bank adatvédelmi nyilvántartási száma: 00465.

Amennyiben a fenti feltételek szerinti adatkezeléshez hozzájárulását adja, a regisztrációhoz kérjük kattintson a regisztrációs linkre.

Részletek

Dátum:
2018-06-05
Időpont:
18:00 - 21:00 CEST
Esemény kategória:

Szervező

Start it @K&H
Telefon:
+36202447926
E-mail:
event@startitkh.hu
View Szervező Website

Helyszín

Start it @K&H
Arany János utca 20.
Budapest, 1051 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 20 244 79 26
View Helyszín Website
Back To Top