skip to Main Content
+36-30-997-9857 hello@startitkh.hu
Gyors Startup-segítség A Nehéz Helyzetben

Gyors startup-segítség a nehéz helyzetben

A 2020 márciusa során már Európára is súlyos terheket kirovó világjárvány nemcsak az egészségügyre, hanem a többi ágazatra is negatívan hat. Ezért a Start it @K&H inkubátorban fejlődő startupok alapítói közül többen döntöttek úgy, hogy szolgáltatásukkal, felajánlásaikkal gyors és hatékony segítséget nyújtanak a nehéz helyzetbe került cégeknek, felhasználóknak.

A Mongu for Teen startup IT-biztonsági szakemberei ezúttal a valódi vírusok elleni küzdelmet támogatják díjmentes iOS-applikációjukkal. Szülőknek és 8-12 éves gyermekeknek egyaránt hasznos ismeretterjesztő játékot készítettek a COVID-19 vírusról, mely a tények gyerekszemmel történő feltárásán alapul. Az applikáció segítségével a kiskorúak könnyedén, játékos formában sajátíthatják el a hasznos tudnivalókat.

A PreDeem mobilvásárlási platformja a kereskedelmi termékek előrendelésének és mobiltelefonon történő vásárlásának lebonyolításában nyújt támogatást kis- és középvállalkozások számára. A jelenlegi helyzetben díjmentes lehetőséget biztosít gyógyszertárak és kiskereskedelmi egységek számára, hogy forgalmukat előrendelési rendszerben bonyolítsák le. A startup által kínált megoldás segítségével fokozható a vásárlás biztonsága, mivel csak a lehető legrövidebb időre jön létre személyes kontaktus az átvételkor. A vásárlók sorban állás nélkül hozzájuthatnak az előzetesen megrendelt termékekhez/gyógyszerekhez, majd azokat akár az üzleten kívül is átvehetik.

A különböző események megszervezése kapcsán felmerülő promóciós, jegykezelési, számlázási feladatokat is átvállaló TicketNinja rendezvényszervező platform alapítói a járványveszély időszakára elengedik a jegyértékesítési jutalékot. Ezáltal próbálnak segíteni azoknak, akik offline workshopjaikat/eseményeiket át tudják vinni az online térbe, ezzel is csökkentve a nehéz helyzetbe került rendezvényszervezési-vendéglátási szektor szereplőinek terheit.

Alumni startupunk, a Unipie online egyetemi könyvtárként egy weboldalon keresztül teszi olvashatóvá az egyetemi tankönyveket. A cég a járványhelyzetre való tekintettel április második feléig hosszabbította meg az ingyenes elérés időszakát, hogy minél több hallgatónak tudjon segíteni. Ezzel együtt a tervezettnél hamarabb bővíti a funkcióit: hamarosan elérhető lesz a jegyzetelés és a könyvek kategóriákba való rendezése is. Az oldalon jelenleg 250 kötet érhető el, a kínálatot folyamatosan bővítik. Emellett várják egyetemek és kiadók jelentkezését is.

Back To Top