skip to Main Content
+36-30-997-9857 hello@startitkh.hu
Nincs Startup MI Nélkül

nincs startup MI nélkül

Budapest, 2023. október 12. – Hatalmas technológiai ugrás történt a startup ökoszisztémában. Ezt bizonyítja, hogy Magyarország legnagyobb vállalati inkubátorprogramjába, a start it @K&H-ba most bekerült 16 új csapat közül gyakorlatilag már majdnem mindenki alkalmazza valamilyen formában a mesterséges intelligenciát. Emellett hangsúlyos szerepet kapnak a fenntarthatósági megoldások és a női alapítású startupok is.

Új csapatokkal bővült Magyarország legnagyobb nagyvállalati inkubátorprogramja, a start it @K&H. Az októbertől bekerült 16 csapatot két helyszínen, Budapesten és Győrben a szakmai mentorok, a digitális technológiai szolgáltatások és a közösségi iroda mellett a programban korábban részt vevők tapasztalatai, a K&H felső- és középvezetői közül kikerülő kulcsmentorok és kapcsolatépítést szolgáló események segítik a tudásbővítésben és gyorsabb fejlődésben. Mivel a start it @K&H iparágfüggetlen, az újonnan bekerült csapatok nagyon változatos szakterületeket képviselnek: az ingatlanszektor, a vendéglátóipar és az egészségügy mellett az agrárium, a játékfejlesztők és az értékesítési megoldások is helyet kaptak a programban.

„A kiválasztás során – az előző évekhez hasonlóan – most is fontos szempont volt az innovatív ötlet, a csapatok elkötelezettsége, az üzleti modell és a jövőbeli tervek megvalósíthatósága. Emellett idén is kiemelt figyelmet fordítottunk a női alapítású és a fenntarthatósági megoldásokra, hiszen a környezeti és társadalmi fenntarthatóság ma már részei a hosszú távú gondolkozásnak és a K&H stratégiájának is. Ennek köszönhetően 6 női alapítású és 4 fenntarthatósággal foglalkozó csapat került be a programba. Ez utóbbiakhoz tartozik a Komposztfarm, amely saját komposzt megoldással segíti a mezőgazdasági termelés környezetszennyezésének csökkentését. A Forum, ami a fiatalok egyenlő esélyekhez jutását támogatja azáltal, hogy összeköti őket a számukra legjobb lehetőségeket nyújtó szervezetekkel. Az Eszerződés.hu és a Patron pedig a papírhasználat helyett a digitális megoldások használatát ösztönzi” – tájékoztatott Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

Az új csapatok 14 alkalmas oktató workshopon vesznek majd részt, amely végig viszi őket a piackutatástól a piacra lépésig tartó folyamat minden lépésén. Emellett a fenntarthatósági fókuszú csapatokat iparági mentorok, a női alapításúakat pedig személyes tanácsadás és panelbeszélgetések is támogatják a fejlődésben.

„Az elmúlt évekhez képest a legnagyobb változás, hogy lényegesen megnőtt az MI technológiát alkalmazó innovációk száma. Szinte minden csapatnál van már olyan folyamatelem, amelyben használják a mesterséges intelligenciát. Ami egyértelműen azt mutatja, hogy az innováció és a digitális technológiák kéz a kézben járnak” – emelte ki Németh Balázs.

a start it @K&H új csapatai
Aprently: egy innovatív, hosszú távú ingatlan bérleti platform intelligens funkciókkal, csalásbiztos garancia rendszerrel és felhasználóbarát keresési funkciókkal.
Bededicated: a szoftver a videójáték-fejlesztőket támogatja azzal, hogy a szerver integráció idejét 6 hétről 2-3 napra csökkenti.
Compass: egy startup ötlet validáló, tesztelő eszköz, aminek segítségével minimális idő és pénz befektetéssel lehet felmérni a valós piaci igényt egy adott vállalkozás iránt.
Edubot: egy olyan oktatási platform, amely az élmény alapú tanulást és a közösségben való tudásmegosztást összekapcsolja a 21. századi készségek fejlesztésével.
Eszerzodes.hu: a felület egyszerűsíti és hatékonyabbá teszi a szerződések kezelését bármilyen méretű vállalkozásról is legyen szó.
Forum: egy olyan innovatív közösségi média felület, amely összeköti az ifjúságot a számukra értékes lehetőséget kínáló intézményekkel, szervezetekkel.
Healmindset: az applikációban AI segítségével pillanatok alatt megtalálható a felhasználó számára megfelelő pszichológus, és akár chaten, anonim módon, akár online videóhívásban kapcsolatba lehet lépni a kiválasztott szakemberrel.
InsureWiz: automatizált biztosítási kárigénylési folyamatot nyújt, beleértve a repülőgépjárat-törlésekre vonatkozó megoldásokat.
Kitman: egy online piactér futball mezek számára.
Komposztfarm: olyan, mikroorganizmus gazdag komposzt termék piacra dobásán dolgoznak, ami a mezőgazdaságban segít kiváltani az ökoszisztémára káros termékeket.
KK Physio: a csapat fizioterapeuták, rehabilitációs szakemberek és sport szakedzők számára fejleszt applikációt.
LifeSync Pro: döntéstámogató szoftvert fejleszt, amely az AI segítségével az egészségügyi intézményeknek, különösen az orvosoknak segít időt spórolni és pontosabb diagnózist felállítani.
OFF-ROOP: egyedi, személyre szabott terepjáró kiegészítőket tervez, gyárt, forgalmaz. A lapra szerelhető, kitűnő statikájú tetőcsomagtartókkal a belföldi és külföldi piac meghódítása a cél.
Patron: az alkalmazás a kisebb vendéglátóhelyeknek teszi elérhetővé a digitális hűségpont rendszert.
PsyJourney: a pszichológiai értékelő teszteket gondolta újra, és egy egyedi, a felhasználó számára inspiráló megoldást kínál klinikai és vállalati felhasználásra egyaránt.
Touch: a forradalmi alkalmazás egyszerűsíti a kapcsolattartási adatok megosztását: elég csak két telefont egymáshoz érinteni. Azonnal menti az összes kapcsolattartási adatot, beleértve a közösségi média információkat is.

Back To Top