skip to Main Content
+36-30-997-9857 hello@startitkh.hu
korpecset 2golpesUFK-1 copy

startup leírás

Dosgolpes
iStep Portable Foldable Smart Dance Board

Short English summary: Portable back and knee friendly smart danceboard which enables healthy and more effective footwork practicing for nailed shoedancers.

Egy vállra vehető, hátizsákban is hordozható, okos, mobil táncpadló fejlesztésén dolgozik a csapatunk. Az okos táncpadló olyan táncok gyakorláshoz nyújt felbecsülhetetlen segítséget, amelyeket speciális tánc cipőkben – szögekkel vagy fémlapokkal megerősített talpú cipőkben táncolják. Ilyen többek között az ír step tánc, az amerikai step és a flamenco. A lábbal dobolás tönkreteszi a padlót, zajos és számos egészségügyi problémát is felvet. Ezért ezek a táncok – ugyanúgy, mint a dobolás – speciális gyakorlási környezetet igényelnek.

A már szabadalomként bevezetett “low tech” mobil táncpadlónk előnye, hogy bárhol bármikor elővehető, otthon, kültérben, iskolában – és egy általunk fejlesztett halkítóréteggel és zsinór nélküli fejhallgatóval szinte “némán” lehet egészségesebben és hatékonyan gyakorolni, anélkül, hogy tánctermet kelljen bérleni. Így sok időt és pénzt takarít meg a táncos és flexibilitást biztosít számára. A probléma saját tapasztalat során merült fel hobbi flamenco táncosként.

A mobil táncpadló okos-verziójába szenzort és mikrofont építünk be, és a kapcsolódó alkalmazás megmutatja, hogy a ritmuskönyvtárból kiválasztott ritmust mennyire pontosan kopogja vissza a táncos, illetve egy szenzoros kiegészítővel – okos-zokni, okos-öv segítségével jelzi, hogy a technika, amivel a táncos kopog, kritikus mértékben igénybe veszi-e az izületeket és a gerincet.

A probléma súlyossága már a világhírű ír steptáncos Michael Flatley társulatában is felmerült. A Dosgolpes csapata méréseket végzett egy gerincspecialista számára a táncosokkal.
A fent feltett kérdések kirajzolnak egy olyan komplex tanulási-oktatási környezetet, amelyben egy mélyen a hagyományokban gyökerező tárgyi és motívumvilág egészül ki a kortárs design innovatív szemléletmódjával. A rendszer maga olyan felhasználókat feltételez, akiknek a többsége már a virtuális valóság vizuális nyelvén szocializálódott, és a kibővített valóság a hétköznapi realitása.

weboldal
csapat tagok

Megyesi Zsuzsa
Frenyó Teodora
Forgács Anett
Kéri Julia

Back To Top