skip to Main Content
+36-30-997-9857 hello@startitkh.hu
Red Dot Díjat Nyert A Magyar Formatervező Slē Szánkóterve

Red Dot díjat nyert a magyar formatervező Slē szánkóterve

A Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb, „Best of the Best” díját nyerte el Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve. A POIZO startup társalapító-tulajdonosának nem ez az első elismerése, hiszen tavaly a vállalkozás mobil infra-fűtőtestje nyerte el a nemzetközi „A’ Design Award” elismerését. 

Az 1954-ben alapított, világhírű Red Dot Award: Design Concept versenyen idén 48 országból 4218-an pályáztak. Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve a legmagasabb, “Best of the Best” díjat nyerte. „A hajlított rétegelt lemezből készült Slē szakít a tradicionális, mindannyiunk fejében élő szánkó képével. Az anyaghasználat és az esztétika szempontjából egyaránt innovatív termék a skandináv bútorokra jellemző letisztult és minőségi megjelenést ötvözi a rétegelt lemez olyan kiváló fizikai tulajdonságaival, mint a kopásállóság, nedvességgel szembeni kiváló tűrőképesség és rugalmasság. A gyerek és felnőtt használatra egyaránt alkalmas szánkó a visszafelé döntött ülőlapnak köszönhetően kényelmes és biztonságos, a kettős íves konstrukció pedig az oldal és keresztirányban fellépő erők csökkentését teszi lehetővé egy stabil, de ugyanakkor rugalmas szerkezetként” – mutatta be díjnyertes tervezését Miklósi Ádám, a POIZO startup társalapító-tulajdonosa.

smart design az otthonokban

A formatervezőnek nem ez az első díjnyertes munkája, hiszen a Start it @K&H inkubátorprogramban működő POIZO startup smart mobil infra-fűtőtestje tavaly elnyerte a nemzetközi „A’ Design Award” háztartási készülék kategória ezüst díját. A POIZO egyedisége abban rejlik, hogy 360 fokban érzékeli a fűtendő területek elhelyezkedését, így a kibocsátott hőenergiát célzottan ezekre a zónákra maximalizálja. Ennek köszönhetően optimalizálja a komfortérzetet és költséghatékonyan tud működni, mindezt az élettani szempontból legegészségesebb fűtési technológia, a “távoli infrasugárzás” alkalmazásával. Az okos fűtőtest emellett folyamatosan raktározza és elemzi a beállításokat, összeveti a kinti időjárási adatokkal, melyekből mesterséges intelligenciával és gépi tanulással (machine learning) rendkívül pontos képet kap fűtési szokásainkról.

„A technológia mellett a design szerepe is egyre inkább felértékelődik a mindennapi használati tárgyak tervezésénél, köszönhetően annak, hogy mind a gyártók, mind a felhasználók felismerték annak hozzáadott értékét. A mesterséges intelligenciát alkalmazó okos eszközök technológiai fejlődése és a modern, innovatív formatervezés így ma már kéz a kézben jár” – hangsúlyozta ki Miklósi Ádám a nemzetközi díj elnyerése kapcsán.

ismét nyitva az inkubátorprogram

A Start it @K&H inkubátorba október 3-ig várják az innovatív ötlettel és nagy fejlődési potenciállal rendelkező startupok jelentkezését, iparági korlátozás nélkül. A program során a résztvevő startupok 0-24 órás térítésmentes irodahasználat, 20 000 dolláros Google-felhőszolgáltatás és hatékony mentori segítség mellett fejlődhetnek.

Back To Top