skip to Main Content
+36-30-997-9857 hello@startitkh.hu
Több, Mint 1 Millió Eurós Befektetést Kapott A Magyar Startup

Több, mint 1 millió eurós befektetést kapott a magyar startup

Az elektromos járműflotta után a csomagszállítást is optimalizálja a Volteum

Budapest, 2022. december 16. – Ritkán látunk ilyet a hazai startup világban: 1,25 millió eurós befektetést kapott a Volteum, az elektromos járműflották működését optimalizáló magyar startup. A Start it @K&H inkubátorban, majd a nemzetközi Techstars programban fejlődő csapat a kockázati tőkealapok mellett olyan autóipari angyalbefektetőket is meghódított, mint a Petronas vagy a Rolls Royce vezetői.

Összesen 1,25 millió eurós tőkebevonást hajtott végre a Volteum. A magyar startup 2019 óta dübörög előre: a Start it @K&H inkubátorprogramban fejlődött csapat idén januárban bejutott a smart mobility és smart city témák vezető nemzetközi akcelerátor programjába, a Techstars „Cities of the Future”-be. Ennek – az üzlet- és termékfejlesztési képzések, illetve egy 120 ezer dolláros befektetés mellett – része volt az is, hogy a következő körös befektetésre felkészítsék a csapatot. Ez most meg is történt, ugyanis négy intézményi befektető és nyolc angyalbefektető összesen nagyjából fél milliárd forint értékű támogatást nyújt a csapat nemzetközi növekedéséhez.

A négy fiatal mérnök által fejlesztett szoftver azért keltette fel ennyire a befektetők figyelmét, mert egy hiánypótló megoldást nyújt az elektromos járművek üzleti célú felhasználásához. A Volteum a fogyasztási adatok alapján pontos információt ad az elektromos járművek akkumulátorának töltöttségi szintjéről, illetve a töltőpontok és a töltési idő kiszámításával optimális útvonalat tervez a jármű számára – ezzel pedig biztonságossá teszi és drasztikusan leegyszerűsíti az elektromos járművek használatát.

A mostani tőkebevonással a csapat célja, hogy a plug-in hibrideket is bevonja a rendszerbe, és az alkalmazás által kínált funkciókat tovább bővítse a flottaoperátorok számára. Emellett Európa után hamarosan az Egyesült Államok és Kanada területére is elérhetővé teszik az útvonaltervezést, illetve a csomagszállítási piacra fókuszálnak.

a befektetőkről

A jelenlegi befektetési kör intézményi befektetőinek mindegyike a piacon kiemelkedő jelentőségű kockázati tőkealap: a Day One Capital vezette a befektetési kört, a Techstars második alkalommal fektetett be a startupba, és hozzájuk csatlakozott további két hazai intézményi befektető, az Oktogon Ventures és a Fiedler Capital. Az intézményi befektetőket vállalkozói és autóipari oldalról nyolc angyalbefektető egészítette ki: Jendruszák Bence és Kádár Tamás, a SEON alapító párosa, Balla Dániel és Birmacher Barnabás, Bitrise-alapítók, Jared Schrieber Magyarországon élő amerikai befektető, a Techstars két vezető mentora: Emilio Cosso a Rolls Royce-tól és Achilleas Kotrozos a Petronastól, végül pedig Jasdeep Sawhney, aki több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az elektromos járműflottákkal kapcsolatban.

a Start it @K&H inkubátorprogramról

A 2017-ben indult program a legnagyobb vállalati inkubátorként segíti a startupokat, iparágtól függetlenül. Az elmúlt öt évben 90, korai fázisban lévő startupot segített a piacra lépésben vagy a szintlépésben és 7 milliárd forint összegű tőke bevonásában. A jelenlegi csapatoknál – a K&H Csoport fenntarthatósági törekvéseivel összhangban – kiemelten támogatja azokat a startupokat, amelyek valamilyen környezeti vagy társadalmi problémára nyújtanak megoldást. A féléves mentorálás alatt a szakmai és a K&H vezetői közül kikerülő mentorok, a technológiai szolgáltatások, az inkubátor hazai és nemzetközi kapcsolatrendszere és az alumni csapatok értékes tapasztalatai is támogatják a csapatok fejlődését.

Back To Top